
مدتی بود که دلم میخواست خبرها و مطالب جالب سینمایی و تلویزیونی رو در اینجا انعکاس بدم، ولی از طرفی بیشتر خبرها بهتنهایی برای یک پست کافی نیستن، و از سوی دیگه علاقهای به ترجمه صرف اخبار و مطالب ندارم، به همین دلیل تصمیم گرفتم هر از چندی چکیدهای از مطالب جالب رو در یک پست قرار بدم. امیدوارم با نظرات و پیشنهاداتتون به بهتر شدن این بخش کمک کنین.
لوکیشنهای سریال بازی تاج و تخت
این روزها با شروع مجدد سریال تخیلی – حماسی بسیار محبوب Game of Thrones محصول HBO، بازار اخبار این سریال حسابی داغه. اما جالبه بدونین که این سریال در چندین کشور فیلمبرداری شده، از مراکش و ایرلند گرفته، تا ایسلند و مالت و اسکالند. در اینجا میتونین چند تصویر از لوکیشنهای این سریال رو ببینین.
از سینما تا تلویزیون
بهنظر میرسه این روزها ایدههای جدید در دنیای سینما و تلویزیون خیلی کمیاب شدن. شاهدش هم روند تصاعدی دنبالهها و بازسازیهاست. اخیرا شاهد ساخت سریال Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D بودیم، حالا هم صحبتهایی مبنی بر ساخت سریال یا Spin-off از چند فیلم محبوب شنیده میشه:
The Truman Show: فیلمی محصول 1998 از پیتر وبر، درباره مردی (جیم کری) که بدون اینکه خبر داشته باشه از کودکی در دنیایی ساختگی و زیر لنز دوربینهای تلویزیونی زندگی کرده، و تمام دنیا شاهد فیلم زندگیش هستن.
این فیلم معروف اقتباس آزادیه از داستان Time Out of Joint نوشته فیلیپ ک. دیک، و همینطور اپیزود Special Service از سریال علمی-تخیلی معروف The Twilight Zone. پارامونت قصد داره سریالی از روی این فیلم بسازه (بیشتر بخوانید).
Twelve Monkeys: فیلمی علمی-تخیلی و دیدنی محصول 1995 از تری گیلیام و با بازی بروس ویلیس، درباره سفر به زمان گذشته برای تصحیح دنیای پسا-آخرالزمانی آینده.
فیلم جالب و پیچیدهاس و پتانسیل تبدیل به یک سریال خوب رو داره. یادمه چند سال پیش که فیلم رو دیدم با خودم فکر کردم که 2 ساعت برای فیلمی با این پیچیدگی زمان کمیه و فیلم نیاز به توضیح بیشتر داره. شبکه Syfy دوازده اپیزود برای این سریال سفارش داده و سریال قراره ژانویه 2015 به نمایش در بیاد (بیشتر بخوانید). امیدوارم بر خلاف بیشتر سریالهای علمی-تخیلی دیگه به فصلهای بعدی هم برسه.
Gotham: داستان این سریال که Spin-off مجموعه بتمن محسوب میشه، سالهای اولیه کارآگاهی جیمز گوردون رو در بر داره. در این سریال با اینکه بروس وین نوجوان هم حضور داره، ولی دیگه بتمن شخصیت محوری نیست. سریال Gotham پاییز امسال از شبکه Fox پخش خواهد شد (بیشتر بخوانید).
Sin City و The Mist: برادران واینشتاین قصد دارن مینیسریالی از روی فیلم The Mist (فرانک دارابونت – 2007) و سریالی از روی فیلم Sin City (فرانک میلر و رابرت رودریگز – 2005) تهیه کنن (بیشتر بخوانید).
دنبالهدارها
فعلا بازار دنبالهسازی حسابی گرمه و لیستی بلندبالا رو در بر میگیره که اغلب هم بلاکباسترهای بیکیفیت هستند. اما در این بین چند مورد جالب هم پیدا میشه؛ دنباله احتمالی Blade Runner (+)، دنباله Prometheus که قراره پاییز امسال فیلمبرداریاش شروع بشه و در ماه مارس 2016 اکران بشه (+)، و قسمت دوم انیمیشن Wreck-It Ralph که به نظرم یکی از بهترین انیمیشنهای سالهای اخیر بود (+).
اما خبر داغ در این زمینه، برمیگرده به فیلم سپیدهدم سیاره میمونها، دنباله خیزش سیاره میمونها، که فکر کنم خیلی از علمی-تخیلی دوستان مثل من بیصبرانه منتظرش هستن. خیزش سیاره میمونها، مقدمهای بر مجموعه فیلمهای علمی-تخیلی کلاسیک سیاره میمونها، در سال 2011 اکران شد و ازش استقبال خوبی شد، و انصافا هم فیلم خیلی خوبی بود. حالا نوبت رسیده به قسمت بعدی فیلم، Dawn of the Planet of the Apes، که قراره تیر ماه امسال اکران بشه. داستان فیلم 10 سال پس از داستان فیلم قبل اتفاق میفته و ماجرای سیزر (اندی سرکیس) رو پی میگیره که حالا برای خودش خانوادهای داره، و در دنیایی زندگی میکنه که در اون میمونها در حال توفق بر انسانها هستند (بیشتر بخوانید و عکسهای جدید فیلم رو در ببینید).
در باب پایانبندی How I Met Your Mother
باید اعتراف کنم که منم جزو کسانی بودم که چند فصل اول سریال How I Met Your Mother رو مرتبا دنبال میکردم. هرچند همیشه تماشای اون برام همراه بود با حرص خوردن از دست تیم سازندگان غیرخلاق و بیمزه اون، ولی به خاطر محبوبیت عجیبش سریال رو میدیدم. اما فصل آخر سریال (که بعد از مدتی وقفه در دیدن به سراغش رفتم) آب پاکی رو روی دست طرفدارانش ریخت. فصل نهم بسیار عنانگسیخته و ضعیف شروع شد و تازه در اواسط فصل تونست کمی خودش رو جمع و جور کنه. اما تمام زحمات در قسمت آخر به باد رفت و پایانبندی عجیب و غیرمنتظره سریال، بازتاب منفی بسیار گستردهای بین طرفدارانش داشت و در کنار پایانبندی Lost و Dexter، یکی از غیرمحبوبترین پایانبندیهای سریالهای معروف رو رقم زد.
اما به گفته سازندگان سریال، این پایانبندی بعد از گمانهزنیهای زیاد بین اعضای تیم سازنده سریال انتخاب شده، و یکی از دو گزینه نهایی بوده که این تیم برای سریال در نظر داشتن. اما خبر نسبتا خوب اینه که پایانبندی دوم که ما موفق به دیدنش نشدیم، در DVD های سریال که در فصل پاییز عرضه میشن قرار داده خواهد شد. باید منتظر موند و دید آیا دومی بهتر از اولی خواهد بود یا نه؟ (بیشتر بخوانید).
اما پیشنهاد من بهتون اینه که اگه دنبال سیتکام خوب هستید، به جای اون Scrubs یا The Big Bang Theory رو تماشا کنین، یا حتی برای چندمین بار Friends رو ببینین.
پولسوزترین ستارگان سینما
خبر البته مال چند ماه پیشه؛ در نمودار زیر نسبت درآمدزایی باکسآفیس به دستمزد بازیگران رو میتونین ببینین. ظاهرا ادی مورفی در زمینه پولسوزی رتبه اول رو داره و کاترین هایگل رتبه دوم رو، که البته این یکی قابل درکه! هرچند حضور دنزل واشینگتون در رتبه هشتم کمی عجیبه (بیشتر بخوانید).
چهرههای پنهان در پس شخصیتهای منفی کمیکها
شخصیتهای منفی کمیکها اغلب موجودات پیچیده و نابغهای هستن که گاها از قهرمان داستان هم جالبترن. در این مقاله میتونید ببینید الهامبخش خیلی از این شخصیتهای منفی معروف، چه کسانی – یا گاها چه چیزهایی – بودن. مثلا Magneto شخصیت منفی معروف X-Men، در واقع از مالکوم ایکس الهام گرفته شده.
کمی هم دروغ اول آوریل
امسال دروغهای جالبی خوندیم. از امکان سفر 9999 دلاری به مریخ گرفته، تا انتشار نرم افزار رزتا استون «کلینگان» (زبانی خیالی در مجموعه Star Trek) برای گیکها. این هم از چند دروغ سینمایی / سریالی بامزه:
- اگر سریال هانیبال رو دنبال کنین، با آشپزی حرفهای هانیبال (مدس میکلسن) آشنا هستین. هرچند با دونستن محتویات خوراکیها، دیگه کمترین اشتهایی برای خوردن غذاها باقی نمیمونه. اما Hulu اعلام کرد که شوی جدیدی در راهه، با موضوع آشپزی توسط هانیبال! تیزر کوتاه این شو رو میتونین اینجا ببینین.
- Redbox اعلام کرد نوع جدیدی از کیوسکهای اجاره DVD تولید کرده که با لمس دست مشتری، حس و حالش در اون لحظه (Mood) رو دریافت میکنه و متناسب با اون، بهش پیشنهاد فیلم میده. یک ایده عالی!
- خبر بازسازی فیلم کلاسیک همشهری کین ساخته اورسون ولز، با کارگردانی و نقشآفرینی کیانو ریوز، اون هم سهبعدی، موجی از … خب، باید گفت «خنده» رو بین سینمادوستان موجب شد. انگار که کیانو ریوز بینوا تا همینجا کم دستمایه خنده بود.
اسکرابز که سیتکام نیست، توهین به مقدسات؟ :دیاتفاقا من پایانبندی How I Met Your Mother رو دوست داشتم، هرچند که چند فصلی هست کلا رهاش کردم و از فصل نه فقط همین دو قسمت رو دیدم.
پس فکر کنم تو از معدود افرادی بودی که خوشت اومد :دی
بیشترین ایرادش برای من این بود که 9 فصل کشش دادن که آخر نتیجه قسمت اول رو بگیرن. هیچ توضیحی هم داده نشد که چرا اتفاقی که توی نه فصل نمیشد بیفته یهو توی 5 دقیقه آخر سریال به راحتی افتاد؟
Scrubs برای منم مقدسه اتفاقا، توهین به آن هرگز 😀 ولی به نظرم با تعریف کمدی موقعیت جور در میاد. ویکیپدیا هم ژانرش رو سیتکام / کمدی / درام زده.
اااااااا! چه انتظاراتی از این سریال پیزوری داریا! اینطوری ساده بهش نیگا کن، تد یا بارنی؟ از دید من تد! :دی! در همین حد! :دی
اسکرابز تکرار نشدنیه، تنها سریال طنزی که میشد باهاش گریه هم کرد.
راستی اگر ندیدی کامیونیتی هم خوبه، فصلهای یک و دوش خیلی خوبه، سه و چهار یکم ضعیفتر، اما پنجش دوباره عالی شده!
http://www.imdb.com/title/tt1439629/
این»پیزوری» تعریف دقیقیه. باید بگیم توی ژانرش اضافه کنن :دی
اگه از دید «تد یا بارنی» بخوایم نگاه کنیم که آره خب، 100% تد! با همه گیج و گولی هاش به بارنی شرف داره :دی
کامیونیتی رو ندیدم. ولی با این تعریفت حتما چک می کنم ببینم چطوره.
سلام، چند ماه بود بلاگ را بروز نکرده بودی! یه دفعه ترکوندی :دی
امسال دوتا فیلم رو من منتظرم یکی gone girl دیوید فینچر که میدونی رمانش خیلی پرفروش بوده و یکی هم قسمت دوم شهر گناه که عجیب منتظرشم…
سریال خوب این چند وقت true detective و house of cards رو دیدم که هر دو بسیار عالی بوده بویژه house of cards که واقعا شاهکار بود!
(سرکار، منو باید یادت بیادها، توی پرشین تولز آیدیم Quen بود. از وبلاگ یک پزشک فهمیدم اینجایی :دی سر میزنم گاها)
معلومه که یادمه! مگه میشه یادم بره جناب کوئن خان! 😀 خیلی خوشحالم که اینجا می آی.
یه چند وقتی سرخلوتی به پستم خورده دارم اینجا خرجش میکنم. ولی کلا قصد دارم دیگه نهایتا هر یکی دو هفته یه بار یه پست رو بزنم.
gone girl رو منم منتظرشم، این روزا هم که خیلی تبلیغش رو می کنن. میخواستم یه پست جدا در مورد فیلم های خوبی که امسال میان هم بذارم.
این دو تا سریال رو هم چند قسمتیشون رو دیدم ولی ادامه ندادم. ژانر جنایی رو چندان دوست ندارم. ولی هر دو سریال های خیلی خوب و متفاوتی هستن.
من کلا خودم سریال نمیبینم true detective رو به خاطر مک کانهی دیدم.
house of cards سبکش جنایی نیست، یه درام سیاسی پر هیجان و پر کشش هست در مورد سازوکار قدرت و سیاست در ایالات متحده. به نظر من سریال متفاوتی هست که حتما ارزش دیدن رو داره. حداقل توصیه میکنم قسمت اولش را محض امتحان ببینی، ضرر نداره
درسته، جنایی رو در مورد True Detective گفتم. اتفاقا یه قسمت House of Cards رو هم دیدم ولی با اینکه به نظرم خیلی خوش ساخت اومد، تمش جلبم نکرد.
با این حساب فکر کنم از Homeland و Breaking Bad هم خوشت بیاد.
اگه از تمش لذت نبردی بحث دیگه است، به هر حال سریالیه درباره جنگ قدرت و سیاست که شاید همه نپسندن
برکینگ بد را پارسال کامل دیدم، سریال متوسط رو به ضعیفی بود برای من، یعنی چیزی نبود که خیلی تاثیرگذار باشه. فقط از روی جو زمانه تا اخرش دیدم!
این گیم آو ترون چه طوره؟ (با این توضیح که از فانتزی، هابیت و ارباب حلقه ها خوشم میاد ولی از تمهای بچگونه مثل هری پاتر متنفرم!)
Game of Thrones از نظر فضاسازی و مضمون به ارباب حلقهها نزدیکه، مثل اون هم جدی و عمیق و معناگراست و هیچ شباهتی به هری پاتر نداره. ولی سهم فانتزاش از ارباب حلقه ها کمتره. فکر کنم اگه از آثار تالکین خوشت میاد از این هم خوشت بیاد.